Örnek Haber Sürücü

Örnek Haber Sürücü

Sürücü Kursu

 

İşte bir zamanlar yanımızdan ayıramadığımız; ancak bugün 5 kuruş dahi vermek istemeyeceğiniz zamanının en teknolojik cihazları...

Artık Tarih Olan Teknolojiler,

 

Akbillerin ilk sürümleri bu şekildeydi; artık İstanbul Kart var.

Akbillerin ilk sürümleri bu şekildeydi; artık İstanbul Kart var.

 

Eskiden jetonumuz kadar konuşabilirdik! Artık kartlı telefonları gerektiğinde kullanıyoruz.

Eskiden jetonumuz kadar konuşabilirdik! Artık kartlı telefonları gerektiğinde kullanıyoruz.

 

 

 

CD ve MP3 playerlardan önce, manyetik bir ses kayıt platformu olan kasetler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. İlk olarak 1963 yılında Philips tarafından tanıtılan kaset, bir sonraki yıl ABD pazarına merhaba dedi.

CD ve MP3 player'lardan önce, manyetik bir ses kayıt platformu olan kasetler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. İlk olarak 1963 yılında Philips tarafından tanıtılan kaset, bir sonraki yıl ABD pazarına merhaba dedi.

 

Bunun yanı sıra 1970li yıllarda bilgisayarlarda veri depolama birimi olarak da kullanılmaya başlanan kasetlerin 90 dakikalık sürümleri yaklaşık 700KBlık bir veriyi tek tarafı içerisinde taşıyabiliyordu. Teyp kasetlerinin ardından ise disket sürücüler kullanılmaya başlandı.

Bunun yanı sıra 1970'li yıllarda bilgisayarlarda veri depolama birimi olarak da kullanılmaya başlanan kasetlerin 90 dakikalık sürümleri yaklaşık 700KB'lık bir veriyi tek tarafı içerisinde taşıyabiliyordu. Teyp kasetlerinin ardından ise disket sürücüler kullanılmaya başlandı.

 

İçinde bir adet oyun olur ve tüm gün bu oyunu oynardık yorulmadan!

İçinde bir adet oyun olur ve tüm gün bu oyunu oynardık yorulmadan!

 

90lı yıllarda çocukların ve hatta yetişkinlerin elinden düşmeyen tetris oyunun el konsolu epey yaygındı. Elbette akıllı telefonlar varken şu an esamesi okunmuyor.

90'lı yıllarda çocukların ve hatta yetişkinlerin elinden düşmeyen tetris oyunun el konsolu epey yaygındı. Elbette akıllı telefonlar varken şu an esamesi okunmuyor.

 

Şu an pek kullanılmayan ama zamanında dünyayla iletişimimizi sağlayan MSN Messenger, ICQ gibi programlar bugün yerini Facebook Messengera ve Whatsappa bıraktı.

Şu an pek kullanılmayan ama zamanında dünyayla iletişimimizi sağlayan MSN Messenger, ICQ gibi programlar bugün yerini Facebook Messenger'a ve Whatsapp'a bıraktı.

 

1971den 1976 yılına kadar kullanılan ve 8 inçlik disket sürücüler, devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. Bir disketin toplam hafızası ise 80 KB idi. Yani 8500 disketi topladığınızda bir CD elde edebiliyorduk.

1971'den 1976 yılına kadar kullanılan ve 8 inç'lik disket sürücüler, devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. Bir disketin toplam hafızası ise 80 KB idi. Yani 8500 disketi topladığınızda bir CD elde edebiliyorduk.

 

8 inçlik disket sürücüleri 5 yıllık kullanım ömrünün ardından yerini 3.5 inçlik disket sürücülere bıraktı.

8 inç'lik disket sürücüleri 5 yıllık kullanım ömrünün ardından yerini 3.5 inç'lik disket sürücülere bıraktı.

 

1982 yılından itibaren kullanıma sunulan 3.5 inçlik disket sürücüler, bugün de halen kullanılmaya devam ediyor; ancak bugün kullanılan birçok cihazda bu sürücüye artık yer verilmiyor.

1982 yılından itibaren kullanıma sunulan 3.5 inç'lik disket sürücüler, bugün de halen kullanılmaya devam ediyor; ancak bugün kullanılan birçok cihazda bu sürücüye artık yer verilmiyor.

 

Teyp bandı kullanan disketlerin toplam hafızası ise sadece 1.4 MB (megabyte) idi. Disketlerin ardından CDler popülerleşmeye başladı.

Teyp bandı kullanan disketlerin toplam hafızası ise sadece 1.4 MB (megabyte) idi. Disketlerin ardından CD'ler popülerleşmeye başladı.

 

Aslında 1980li yıllarda ilk kez ortaya çıkan CDler, 90ların ardından yaygınlaşma şansı buldu. 700 MBlık bir kapasiteye sahip olan CDler CD-ROM denilen cihazlarla beraber çalışıyordu.

Aslında 1980'li yıllarda ilk kez ortaya çıkan CD'ler, 90'ların ardından yaygınlaşma şansı buldu. 700 MB'lık bir kapasiteye sahip olan CD'ler CD-ROM denilen cihazlarla beraber çalışıyordu.

  • PROYAZILIM

    Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.2

Diğer Haberler
    • Örnek Haber 11
    • Örnek Haber 11

      İşte bir zamanlar yanımızdan ayıramadığımız; ancak bugün 5 kuruş dahi vermek istemeyeceğini....

      02.09.2017 tarihinde eklendi
    • Haber Denemesi Yapıyorum
    • Haber Denemesi Yapıyorum

      İşte bir zamanlar yanımızdan ayıramadığımız; ancak bugün 5 kuruş dahi vermek istemeyeceğini....

      10.10.2017 tarihinde eklendi
    • Deneme Adı
    • Deneme Adı

      Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague Play-off serisi üçüncü ma&c....

      02.11.2017 tarihinde eklendi
    • Örnek Haber Sürücü
    • Örnek Haber Sürücü

      Sürücü Kursu   İşte bir zamanlar yanımızdan ayıramad....

      02.12.2017 tarihinde eklendi